Fineline tattoo

Fineline tatoos, wat is belangrijk?

Fineline tattoos zijn tatoeages met dunne, fijne lijnen die vaak als een vorm van fine art tattoo worden beschouwd. Ze zijn populair vanwege hun subtiliteit en delicate ontwerpen. In dit artikel leer je alles over fineline tattoos: van wat ze zijn tot hoe ze worden gezet en of ze pijnlijk zijn. Laat je informeren voordat je besluit om er een te nemen.

Wat zijn fineline tattoos?

Fineline tattoos zijn tatoeages die voornamelijk bestaan uit dunne, fijne lijnen. Ze worden vaak beschouwd als een vorm van fine art tattoo, omdat ze vaak gedetailleerde en kunstzinnige ontwerpen hebben. Fineline tattoos zijn populair omdat ze vaak subtieler en delicater zijn dan andere soorten tatoeages.

Hoe worden fineline tattoos gezet?

Zoals bij elke tattoo wordt er gebruik gemaakt van naalden, ze worden meestal gezet met een single needle, een tight 3 liner maar soms ook zelfs met een tight 5 liner, het ontwerp, de grootte van de tattoo en de plek zijn bepalend voor welke lijndikte wordt gekozen. Dit zorgt ervoor dat de tatoeage zo nauwkeurig en strak gezet kan worden. 

Zijn fineline tattoos pijnlijk?

Net zoals bij andere tattoos, kan de pijn van het zetten van een fineline tattoo variëren van persoon tot persoon. Veel mensen beschrijven het als een dunne, prikkelende sensatie. Omdat fineline tattoos vaak kleiner zijn dan andere tatoeages, kan de pijn ook minder intens zijn. Dit komt mede doordat de naald minder diep in de huid gaat, hierdoor is de kans op uitlopen van de inkt of blowouts kleiner maar de kans op vervagen iets groter, vandaar dat wij standaard de klant de optie geven de tattoo 1 keer kosteloos bij te werken.

Laat je informeren

Als je overweegt om een fineline tattoo te laten zetten, is het belangrijk om je grondig te informeren. Zoek een professionele tattoo artiest met ervaring in het zetten van fineline tattoos. Bespreek je ontwerp met de artiest en overleg over de locatie op je lichaam waar je de tattoo wilt hebben. Onthoud dat een tattoo voor altijd is, dus neem de tijd om een weloverwogen beslissing te nemen. Wil je liever een gesprek aan gaan neem dan contact met ons op! 

Lees verder over andere tattoo stijlen zoals Black and Grey en Micro Realisme!