Je eerste tattoo, de 10 beste tips!

Een tattoo is een permanente verandering van je lichaam en daarom is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Hier zijn de 10 beste tips voor je eerste tattoo, zodat je met vertrouwen en zonder zorgen je persoonlijke kunstwerk kan laten zetten!

Bedenk goed wat je wil

Voordat je je eerste tattoo gaat wilt zetten, is het belangrijk om te bedenken wat je precies wil. Het is verstandig om een beeld te hebben van de grootte, kleur en stijl die je wil hebben. Zo zijn er veel verschillende stijlen zoals Fineline, Micro Realisme en Black and Grey.

nike air max tattoo

Kies een goede tattoo artist

Een goede tattoo artist maakt het verschil tussen een prachtige en een vervelende tattoo-ervaring. Kijk naar hun portfolio en vraag om referenties.

Laat je niet verleiden door de goedkoopste prijs

Tattoo’s zijn geen producten waarbij je op de prijs moet letten. Kies liever voor kwaliteit en hygiëne dan voor een lage prijs.

Maak een afspraak voor een gesprek

Voordat je de tattoo laat zetten, is het verstandig om een afspraak te maken voor een gesprek. Hierdoor kun je bespreken wat je wilt en kun je zien of de artiest je stijl begrijpt om zo tot de beste uitkomst te komen! 

Hygiëne is belangrijk

Zorg ervoor dat de tattoo-shop een hygiënische omgeving heeft. Een goede hygiëne is belangrijk voor je gezondheid en de kwaliteit van de tattoo.

Wees open en eerlijk

Wees open en eerlijk over je verwachtingen en angsten. Dit helpt de artiest om je tattoo aan te passen aan je wensen.

Wees voorbereid op pijn

Het is belangrijk om te beseffen dat een tattoo pijn kan doen. Wees voorbereid en vraag advies aan je tattoo artist over hoe je het beste kunt omgaan met de pijn.

Wees realistisch

Wees realistisch over de grootte, kleur en stijl van je tattoo. Bedenk goed waar je de tattoo wil en hoe dit eruit zal zien op lange termijn.

Neem de juiste verzorging

Zorg ervoor dat je de juiste verzorging krijgt voor je tattoo. Volg de instructies van je tattoo artiest op en zorg ervoor dat je tattoo schoon en gehydrateerd blijft.

Geniet ervan

Tot slot, geniet van je nieuwe tattoo! Het is een uniek kunstwerk op je lichaam en iets om trots op

Meer weten over je eerste tattoo? Neem contact met ons op!