De beste nazorg voor je tattoo!

De nazorg van je tattoo is net zo belangrijk als het zetten ervan. Goede verzorging zorgt voor een snellere genezing en een mooiere uitstraling op lange termijn. Het is belangrijk om producten als “second skin” te gebruiken en om advies te vragen aan je tatoeëerder. Lees hier meer over hoe je het beste voor je tattoo kunt zorgen.

Waarom is nazorg zo belangrijk?

Na het zetten van een tattoo is het belangrijk om goed voor je nieuwe tattoo te zorgen. Juiste nazorg zorgt namelijk voor dat de tattoo sneller geneest. In feite is het namelijk een open wond. Het is dus belangrijk om deze schoon te houden om zo eventuele infecties te voorkomen!

tattoo nazorg

Second Skin op je Tattoo

Een manier om goed voor je tattoo te zorgen is door het aanbrengen van “second skin”. Second skin is een beschermend product dat je op je tattoo aanbrengt en het helpt om infecties te voorkomen en bevordert de genezing. Hoe lang second skin op je tattoo moet blijven, is afhankelijk van hoe ver het genezingsproces al is gevorderd. Het is belangrijk om de aanwijzingen van je tatoeëerder op te volgen.

Kan je je Tattoo Aanraken?

Het is belangrijk om je nieuwe tattoo zo min mogelijk aan te raken, tenzij je jouw handen hebt gewassen. Het aanraken van de tattoo kan infecties veroorzaken en het genezingsproces vertragen. Het kan ook voorkomen dat de tattoo een jeukend gevoel geeft, het is dan belangrijk om er niet aan te krabben.

Sporten met je Tattoo

Als je sport met je nieuwe tattoo, is het belangrijk om er rekening mee te houden dat het genezingsproces nog bezig is. Als je een “second skin” hebt dan is het geen probleem om te gaan sporten, let er wel op dat deze niet belast wordt. Probeer fysieke activiteiten die veel schuren te vermijden en houd de tattoo goed bedekt. Mocht je geen “second skin” hebben dan raden we af om in de eerste week te gaan sporten. Meer info over sporten met je tattoo kun je lezen in deze blog.

Kan je Zwemmen?

Het is beter om niet te zwemmen gedurende de eerste 4 tot 6 weken na het zetten van een tattoo, aangezien het water bacteriën kan bevatten die infecties kunnen veroorzaken. Wacht tot het genezingsproces voltooid is voordat je weer gaat zwemmen. Meer info over zwemmen met je tattoo kun je lezen in deze blog.

Twijfel

Als je twijfelt over de nazorg voor je tattoo, aarzel dan niet om contact op te nemen met je tatoeëerder. Zij zullen je graag adviseren over de juiste verzorging van je tattoo.

Om een mooi resultaat te behouden is het belangrijk om de juiste nazorg te geven aan je tattoo. Volg de aanwijzingen van je tatoeëerder en gebruik producten als “second skin” om infecties te voorkomen en het genezingsproces te bevorderen. Zo zorg je ervoor dat je tattoo er mooi uitziet voor vele jaren.